Hírek

Őszi foglalások Siófokon - helyzetkép

Erős július, augusztus és szeptember után bízhattunk benne, hogy ősszel sem csorbul az utazási kedve az embereknek. A rendezvényekre vonatkozó szabályok, a külföldi utazókat korlátozó intézkedések és a vírushelyzet jelenlegi fázisa azonban mind negatív hatással vannak a belföldi turizmusra, és nincs ez másként a siófoki szálláshelyek beszámolója alapján sem.

A Balatoni Turizmus Szövetség felmérése alapján a Balatonnál nyaralók többségének igénye van az aktív élményekre is, az idelátogató emberek számára a táj szépsége fontosabb a fürdőzésnél, népszerűek az éttermi szolgáltatások és a pincelátogatás is. Erre az évek óta mutatkozó trendre épül Siófok őszi marketingkommunikációs kampánya is, melyben kihasználva a város és környékének adottságait, az aktív turizmus és a gasztronómia került főszerepbe.

A Szallas.hu információi szerint azonban nem kecsegtet jó eredményekkel az őszi-téli időszak. Októbertől decemberig már 20-35%-os a visszaesés a belföldi foglalásokat tekintve, és hasonlóan borús beszámolókat hallhattunk siófoki szállásadóktól is. Négycsillagos wellness szállodáink néhány üdítő kivétellel 30-50%-os telítettségről mesélnek a szeptember-november hónapokat illetően. Az október 23-i hosszúhétvége, és a november közepén megrendezésre kerülő futóverseny teltházat ígér, a hétvégék 75-100%-os foglaltsági arányt is hoznak, de a hétköznapok sajnos gyengének bizonyulnak.

A Magyar Turisztikai Ügynökség megbízásából készült elemzés szerint felértékelődtek a belföldi turisztikai kirándulóhelyek és programok. A felmérés eredménye rávilágít egy Siófokon talán kevésbé magától értetődő témakörre, a borra is. Az adatok alapján a borászati mulatságok, borkóstolók, a borturizmus iránt mutatkozó érdeklődés az idei évben 50%-kal nőtt, az internetes keresések középpontjában pedig a Balaton és Badacsony állt. A nyilvános közösségi posztok alapján idén ősszel a magánszüretek, piacozások, kirándulások állnak népszerű helyen a programlehetőségek listáján, melyekre a siófoki turisztikai vállalkozások is alapozhatnak.

A nehéz időszakban a Siófoki Fürdőegylet – Turisztikai Egyesület és Tourinform iroda csapata szeretne segíteni az őszi-téli időszak átvészelésében, ezért amennyiben saját programokat szerveznek, vagy rendelkeznek akár kész csomagajánlatokkal, ingyenesen segítünk. Népszerű turisztikai oldalainkon (Hello Siófok Facebook, Instagram, www.hellosiofok.hu) egy-egy hírmegosztással, kedvcsináló poszttal rengeteg Siófok iránt érdeklődő, potenciális utazót érhetünk el.

Bízunk benne, hogy az utolsó pillanatos foglalásokkal még javulhatnak az eredmények a szálláshelyeken, de minden bizonnyal nehéz hónapokra számíthat a hazai turizmus. A Szallas.hu adatai alapján a négyévszakos fürdővárosok a legnépszerűbbek a foglalásokat tekintve, így Siófok wellness kínálata is vonzó lehet a magyar utazók számára.

 

forrás: turizmus.com, szallas.hu

További hírek; fontos információk

Mivel a Magyar Turisztikai Ügynökség által üzemeltetett Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba valamennyi szálláshelytípustól naponta érkeznek adatok, akár hónapokról, akár egy-egy rövidebb, a turisztikai ágazat számára kiemelt időszakról is részletes kép rajzolható fel.

A megszokott hétköznapjaink ismét átalakultak kicsit, de a megszokott ízekről senkinek sem kell lemondania!

Novemberre is gondosan összegyűjtöttük nektek, hogy az otthon kényelméből, hogyan tudjátok beszerezni a kedvenc ételeitekhez az alapanyagokat, vagy időt és energiát spórolva honnan tudtok kész ételt rendelni. 

A veszélyhelyzetet a második hullám elleni védekezés érdekében 90 napra meghosszabbították, és új védelmi intézkedések is születtek, amelyek november 11-től előreláthatólag december 11-ig lesznek hatályban.

2020-ban is megmérettették magukat a kutyabarát szolgáltatók az "Év Kutyabarát Helye" társadalmi kampányban. Több kategóriában ismét számos szolgáltató jelentkezett, köztük a siófoki Tourinform iroda is, mely a különdíjban részesült.

A szelfikészítés nem újkeletű foglalatosság. Letűnt korok híres festői is készítettek magukról képet, persze egy gomb megnyomása helyett sűrű ecsetvonásokra volt hozzá szükség. A tehetséget felváltotta korunk technikája, mely lehetővé teszi, hogy bár merre is járunk a világban pikk-pakk készítsünk egy-egy emlékezetes képet a másodperc tört része alatt. Képeslapok helyett szelfiket posztolunk látnivalók előtt.

Nincs ez másképp Siófokon sem ahol több látványosság is tálcán kínálja a lehetőséget.

Tegyetek egy sétát a városban és látogassátok meg a kihagyhatatlan szelfipontokat!