Hírek

Októberben is irány Siófok!

Októberben is érdemes felkeresni az ezerarcú várost, hiszen az őszi időszakban is rengeteg élményt tartogat. Aktív kikapcsolódás, családbarát programok, kulturális események és gasztro kalandok!  

Szép, őszi napsütéses időben kitűnő kirándulási lehetőséget biztosít a Töreki Természetvédelmi Terület, ahol kétféle túra közül választhatunk.

Fedezzük fel a várost sétálva, érdemes fellátogatni a Víztoronyba, ahol csodás panoráma tárul elénk. A vasútállomás felé haladva, a Zenepavilonnál (Millennium park) egy applikáció segítségével játszhatjuk le Kálmán Imre ikonikus dallamait. Keressük fel Varga Imre - a híres szobrászművész - alkotásait a város számos pontján. Akár vezetett séta alkalmával is megismerkedhetünk Kálmán Imre kalandos életével és Varga Imre munkásságával, a péntekenként induló ingyenes program alatt.

A hétvégén érdemes lesz ellátogatni a hajóállomásra is, hiszen számos étel- és italkülönlegességgel készülnek a szervezők a Bor és Keszeg Piknik alkalmával. Péntek és szombat este koncertek is várják az érdeklődőket.

Hajózásra is lehetőség nyílik hétvégenként, akár menetrendi, akár sétahajó járatokkal.

Igazi élményt nyújt a család minden tagja számára az egész évben nyitva tartó Bella Állatpark, ahol sokféle cuki állattal találkozhatunk. Amennyiben Ti is játszanátok a gravitációval látogassatok el az október végéig nyitva tartó Fordított házba!

Ne feledjétek a Kincsvadászatot sem! Október 24-ig kereshetitek a belvárosban a különböző kincseket.

Kisebb kulturális programok is színesítik a város kínálatát, mint a kiállítás a Kálmán Imre Emlékházban vagy színházi előadások a kulturális központban.

Siófok tehát októberben is számos kikapcsolódási lehetőséggel vár, hiszen ne feledjétek, ősszel is itt kezdődik a Balaton!

 

További hírek; fontos információk

Mivel a Magyar Turisztikai Ügynökség által üzemeltetett Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba valamennyi szálláshelytípustól naponta érkeznek adatok, akár hónapokról, akár egy-egy rövidebb, a turisztikai ágazat számára kiemelt időszakról is részletes kép rajzolható fel.

A megszokott hétköznapjaink ismét átalakultak kicsit, de a megszokott ízekről senkinek sem kell lemondania!

Novemberre is gondosan összegyűjtöttük nektek, hogy az otthon kényelméből, hogyan tudjátok beszerezni a kedvenc ételeitekhez az alapanyagokat, vagy időt és energiát spórolva honnan tudtok kész ételt rendelni. 

A veszélyhelyzetet a második hullám elleni védekezés érdekében 90 napra meghosszabbították, és új védelmi intézkedések is születtek, amelyek november 11-től előreláthatólag december 11-ig lesznek hatályban.

2020-ban is megmérettették magukat a kutyabarát szolgáltatók az "Év Kutyabarát Helye" társadalmi kampányban. Több kategóriában ismét számos szolgáltató jelentkezett, köztük a siófoki Tourinform iroda is, mely a különdíjban részesült.

A szelfikészítés nem újkeletű foglalatosság. Letűnt korok híres festői is készítettek magukról képet, persze egy gomb megnyomása helyett sűrű ecsetvonásokra volt hozzá szükség. A tehetséget felváltotta korunk technikája, mely lehetővé teszi, hogy bár merre is járunk a világban pikk-pakk készítsünk egy-egy emlékezetes képet a másodperc tört része alatt. Képeslapok helyett szelfiket posztolunk látnivalók előtt.

Nincs ez másképp Siófokon sem ahol több látványosság is tálcán kínálja a lehetőséget.

Tegyetek egy sétát a városban és látogassátok meg a kihagyhatatlan szelfipontokat!