Hírek

Kisfaludy Pályázat: március 31. az új határidő

Rengeteg magánszálláshely üzemeltető találta meg kérdéseivel az elmúlt hetekben a siófoki Tourinform iroda munkatársait a Kisfaludy Pályázat kapcsán, de a legnépszerűbb kérdés az volt, hogy várható-e határidő-hosszabbítás.

A december 31-i projektbefejezés sokaknak jelent problémát, hiszen többszáz szálláshely tervez nagyszabású felújítást az elnyert támogatási összegből. Számukra érkezett a jó hír pénteken Guller Zoltántól, hogy ez év december 31. helyett jövő év március 31-ig lehet felhasználni a 8 szobásnál nem nagyobb szálláshelyek fejlesztési támogatását.

Ezzel a záró beszámoló leadási határideje is eltolódott, a projekt fizikai befejezését követő 90 napon belül kell megküldeni azt a Kisfaludy2030 Turisztikai Fejlesztő Nonprofit Zrt. részére.

A záró beszámolóhoz készített útmutató az alábbi linken érhető el:
https://kisfaludyprogram.hu/palyazati-informaciok/tajekoztatok/TFC-M-1-1-2-2020-zaro-beszamolasi-utmutato/Zaro_beszamolasi_utmutato_TFC_M_112.pdf

A Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgatója a határidő módosítását azzal indokolta, hogy a belföldi idegenforgalom sikeres nyarat zárt, és emiatt sok szolgáltató nem tudta a tervezett időben elkezdeni a korszerűsítéseket. Az érintettek összesen 43 milliárd forint támogatást már megkaptak, a pályázók száma meghaladta a 14 ezret.

Guller Zoltán közölte azt is, hogy a raktárkoncertek megrendezését, valamint a cigányzenészek fellépését támogató pályázatok eredményéről akár már napokon belül értesíthetik az érintetteket. A népzenészeknek még csaknem két hetük maradt jelentkezni a számukra kiírt támogatásért – tette hozzá.

Az MTÜ vezetője kitért arra a jogszabályváltozásra is, amely október elsejétől kizárólag a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központnál (NTAK) regisztrált szolgáltatókat engedi online szálláshely-közvetítőkön hirdetni. Az illegális szállásadók sértik a tisztességes vállalkozások érdekeit, és rontják a magyar idegenforgalom érdekeit – hangsúlyozta. Véleménye szerint a változtatás azért is hasznos, mert az NTAK 40 ezer szálláshely forgalma alapján napi szinten szolgáltat adatokat a belföldi turizmusról, és ez megkönnyíti a döntéshozatalt.

A teljes podcast ITT hallgatható meg.

 

forrás: turizmus.com, kisfaludyprogram.hu

További hírek; fontos információk

Mivel a Magyar Turisztikai Ügynökség által üzemeltetett Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba valamennyi szálláshelytípustól naponta érkeznek adatok, akár hónapokról, akár egy-egy rövidebb, a turisztikai ágazat számára kiemelt időszakról is részletes kép rajzolható fel.

A megszokott hétköznapjaink ismét átalakultak kicsit, de a megszokott ízekről senkinek sem kell lemondania!

Novemberre is gondosan összegyűjtöttük nektek, hogy az otthon kényelméből, hogyan tudjátok beszerezni a kedvenc ételeitekhez az alapanyagokat, vagy időt és energiát spórolva honnan tudtok kész ételt rendelni. 

A veszélyhelyzetet a második hullám elleni védekezés érdekében 90 napra meghosszabbították, és új védelmi intézkedések is születtek, amelyek november 11-től előreláthatólag december 11-ig lesznek hatályban.

2020-ban is megmérettették magukat a kutyabarát szolgáltatók az "Év Kutyabarát Helye" társadalmi kampányban. Több kategóriában ismét számos szolgáltató jelentkezett, köztük a siófoki Tourinform iroda is, mely a különdíjban részesült.

A szelfikészítés nem újkeletű foglalatosság. Letűnt korok híres festői is készítettek magukról képet, persze egy gomb megnyomása helyett sűrű ecsetvonásokra volt hozzá szükség. A tehetséget felváltotta korunk technikája, mely lehetővé teszi, hogy bár merre is járunk a világban pikk-pakk készítsünk egy-egy emlékezetes képet a másodperc tört része alatt. Képeslapok helyett szelfiket posztolunk látnivalók előtt.

Nincs ez másképp Siófokon sem ahol több látványosság is tálcán kínálja a lehetőséget.

Tegyetek egy sétát a városban és látogassátok meg a kihagyhatatlan szelfipontokat!