Hírek

Siófoki programajánló az augusztus 20-ai hosszúhétvégére

Az augusztus 20-ai hosszúhétvégén is számtalan remek programmal várja a család minden tagját Siófok.

Augusztus 19-23. között a Hajóállomáson ingyenes esti koncertekkel Ünnepi gasztro- és kézműves vásár várja a látogatókat.

Augusztus 19-én ingyenes nyáresti filmklub kerül megrendezésre a Kálmán Imre Kulturális Központ szervezésében. A PLÁZSon pedig este 22:00 órától a ’90-es és 2000-es évek hangulatával érkezik a Wannabe Beach - Best of 90'S & 00'S party. Szintén a PLÁZSon az Arénában NEXTLEVEL BALATON SPECIAL x AUGUSZTUS 19 party lesz, ahol az elektronikus zene kedvelői számára a hajnalig tartó buli garantált lesz.

Augusztus 20-án városi ünnepség keretében zárt körben kerül sor a kenyérszentelésre és a város borának választására, melyet online közvetítenek. A SzínParton a 100 Tagú Cigányzenekar várja ünnepi műsorral az érdeklődőket. Este a PLÁZS 4 helyszínen várja a kikapcsolódni vágyókat a We Love Balaton Fesztivállal. Tűzijátékot pedig este 20:00-tól a sóstói szabad strandon láthatunk. >> 08.18-án kapott információk alapján a tűzijáték elmarad!

Augusztus 21-én este a PLÁZSon többféle zenei ízlés kedvelői is megtalálhatják a számukra ideális szórakozási lehetőséget. Ismét érkeznek a ’90-es és 2000-es évek legnépszerűbb slágerei a Wannabe Beach partyval. A PLÁZS Arénát Nigel Stately és barátai katartikus dallamokkal borítják be. A Truesounds Music pres. COLYN (Afterlife) party keretében pedig a teljes Truesounds Music TSapat, illetve a Be Massive boss, Metha garantálja, hogy COLYN előtt és után is felejthetetlen zenei élményekben legyen részetek.

Augusztus 22-én a SzínPartra érkezik a Demjén Turné 2020. Demjén Ferenc a karantén utáni első koncertjét adja Siófokon. Este 22:00-tól a PLÁZSon a nagysikerű retro party, a Wannabe Beach érkezik. A fehér homokos parton pedig Be Massive Sunset x Truesounds Music Sunrise eseménnyel a siófoki PLÁZSra egy fergeteges bulit varázsol a Truesounds Music és a Be Massive.

A hosszúhétvége utolsó napján, augusztus 23-án a Siófoki Kajak-Kenu Sportegyesület szervezésében kerül megrendezésre az egész napos I. Siófoki SUP kupa a Nagystrandon, ahol mindenkinek lehetősége lesz kipróbálnia magát egy jó hangulatú versenyen. Napközben a PLÁZSon hamisítatlan balatoni hangulat, frissítő koktélok és DJ-k várnak mindenkit egy kis vasárnap délutáni kikapcsolódásra.  A templomi koncertek keretében vasárnap 17:00-tól a Sarlós Boldogasszony Plébániatemplomban a Budapesti Fesztiválzenekar ad koncertet.

A hosszúhétvége alatt is megtekinthető a Kockák a padláson LEGO kiállítás, a széles programkínálat mellett természetesen a megszokott siófoki élményekkel továbbra is vár mindenkit a város. Felülhetünk az 50 méter magas Óriáskerékre megcsodálni a gyönyörű balatoni panorámát, felülhetünk a Siófokot bejáró kisvonatra, meglátogathatjuk a Bella Állatpark lakóit, felmehetünk a Víztorony tetejére, és a Fordított ház is nyitva áll. Vár a Nagystrand, a PLÁZS és a sok siófoki szabad strand is!

További hírek; fontos információk

Véget ért a szünidő, a nyár folyamán együttesen több száz pecsétet osztottak ki a siófoki partnerek a Kajlát kereső kisdiákok számára. Siófokon számos helyen várták kedvezménnyel a gyermekeket és családjaikat, akik pecsételő helyeket is szép számmal találtak.

A tavaszi nehézségek után, a vártnál sokkal szerencsésebben alakult a járvány ellenére is az idei nyári szezon, és egy igen erős július, augusztusi időszakot tudhat maga mögött a város, és a siófoki Tourinform iroda is.

Ugyan nehezen indult az idei nyár, Siófok mégis sokak számára szerzett idén is szuper élményeket! Kicsit óvatosabban, távolságtartóbban pihentetek városunkban, de mégis szinte ugyanolyan felhőtlen és boldog volt az elmúlt nyár, mint ahogy azt megszoktuk.

A gyenge tavasz után szerencsésen a járvány ellenére egy igen erős időszakot tudhat a város maga mögött vendégforgalom tekintetében a július közepétől augusztus végéig terjedő időszakban. Lassan indult be a nyár, de a július végi és egészen az augusztus 20-i hosszú hétvégéken rengetegen látogattak el Siófokra. Reméljük, hogy a nyári pezsgést követően az őszi Siófok is hasonlóan hívogató lesz a turisták számára! A foglalások és a szállásadók visszajelzései alapján a reményeink beigazolódhatnak, és mindemellett még az időjárás is kedvezni fog.

A nyári szezonnak ugyan vége, de Siófokon továbbra sem áll meg az élet. A város ősszel is számos kikapcsolódási lehetőséget kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Legyen szó kulturális programról, aktív kikapcsolódásról vagy gasztronómiai élményről Siófokon az őszi szezonban is mindenki megtalálja a számára ideális kikapcsolódási lehetőséget, legyen az földön, vízen vagy akár levegőben!