Hírek

Siófok a legnépszerűbb turisztikai célpontok között

Különleges városnapi és születésnapi ajándékot kapott Siófok: az Év Turisztikai Települése versenyben Hajdúszoboszló és Eger mellett a legvonzóbb turisztikai célponttá választották a vendégek a várossá alapításának 50. évfordulóját ünneplő települést.

Több mint 190 ezer szavazat, 900 ezer vendégértékelés és a szakmai zsűri véleménye alapján osztották ki idén is az Év Szállása díjakat. A Szállás.hu által hatodjára meghirdetett versenyen A legjobb szálláshelyek mellett az Év Turisztikai Települését is keresték. A vendégszavazatok alapján már negyedik alkalommal Hajdúszoboszló lett a legvonzóbb turisztikai célpont, a második helyen Eger, a harmadik helyen pedig Siófok végzett.

Ebben minden bizonnyal közrejátszott az is, hogy a Balaton-part fővárosa idén ünnepli várossá avatásának 50. évfordulóját, és ebből az alkalomból egész évben színvonalas programokkal várja a látogatókat. Érdekesség, hogy Siófok pont a díjak átadásának másnapján, november 30-án ünnepelte a már hagyományos eseménynek számító városnapot, amelyen az 50. születésnapi partit is megtartották az egész éves programsorozat megkoronázásaként.

Az Év Szállása verseny július 19. és október 30. között zajlott, idén nemcsak a Szállás.hu oldalon regisztrált szálláshelyekre, hanem a legvonzóbb turisztikai attrakciókra is lehetett szavazni. Az Év Turisztikai Települése kategóriában pedig minden olyan magyarországi település versenyzett, ahol legalább egy szálláshely található.

További hírek; fontos információk

2021-ben visszatér az ősz egyik legnagyobb balatoni gasztrorendezvénye, a siófoki Halfesztivál!
A gasztroélmények mellett koncertek, kalandos gyermekprogramok és minőségi kézműves termékek várnak a család minden tagjára!

Az, hogy megéri-e a pénzünket egy bármilyen típusú ingatlanba fektetni, sok tényezőtől függ. Mivel Siófok egy népszerű üdülőhely, így az adottságai alapján mindig vonzó lehet a befektetők számára. A

A vendéglátás és szabadidő ágazatban működő vállalkozások mellett a szálláshely-szolgáltatók és az utazásszervezők is mentesülnek január végéig a munkáltatói adóterhek megfizetése alól, de ezt igényelni kell.

Már Siófok város utcáit járva a Mikulás és segítője. Figyeljétek Ti is a fehér színű autókat, Integess a Mikulásnak felirattal.