Hírek

Kálmán Imre élete is megelevenedik a siófoki Emléknapokon

Idén már a XII. Kálmán Imre Emléknapokat rendezik meg Siófokon, Kálmán Imre szülőhelyén. A programsorozat hagyományosan a legendás zeneszerző születésnapján, a Magyar Operett Napján kezdődik. A rendezvény minden napjára jutnak izgalmas operettelőadások, emellett kiállítások is szerepelnek az emléknapok programjában október 24-29. között.

„Minden évben törekszünk arra, hogy valamilyen apró különlegességgel kedveskedjünk az operett rajongóinak. Ebben a sorozatban kettő ilyen eseményre is sor kerül, az egyik egy szabadtéri kiállítás Kálmán Imre fotóiból, melyet a kulturális központ előtti téren mutatunk be, a másik pedig magának a zeneszerzőnek az életéről szóló nagyoperett lesz. A híres operett dalok, melyeket maga a mester hívott életre, összefonódnak a komponista életútjával. A címe is impozáns az előadásnak, Operettkirály” – fogalmazott Gyulainé Isó Edina, a Kálmán Imre Kulturális Központ igazgatója. Az Operettkirály az Orfeum Vándorszínpad előadásában október 26-án, szombaton látható a kulturális központ színháztermében.

Egy másik érdekes kiállítás is nyílik Siófokon a Kálmán Imre Emléknapokhoz kapcsolódóan, amely az operettcsillagok életét és az előadásaik sikeres pillanatait mutatja be a Veszprémi Petőfi Színház jóvoltából. A plakátok és fotók mellett a legendás művészek fellépőruhái is láthatóak lesznek a tárlaton, amely november 12-ig várja a látogatókat.

Az emléknapoknak évek óta a gyermekeknek szóló operettelőadás is fontos része. „Célunk ezzel az, hogy egy operettvárosban minden gyermek ismerjen legalább egy híres dalt Kálmán Imrétől és legyenek nagyon büszkék arra, hogy ők is, úgy mint a zeneszerző, siófoki születésűek” – magyarázza Gyulainé Isó Edina. Az idei Operettina - Egy csont és más semmi című október 27-i matinéelőadást Rossini Hamupipőke és Mozart Varázsfuvola című operája ihlette.

Nem hiányozhat a programból a legnagyobb operettslágereket felvonultató gálakoncert sem. A Hungarikum a javából című esten Oszvald Marika, Sáfár Mónika, Teremi Trixi, Vadász Zsolt és Kiss Zoltán is közreműködik október 27-én.

A rendezvényt október 29-én Sáfár Mónika kulturális talkshow-ja, a Tehetséggel Sáfárkodók zárja, ahol a művész kollégájával, Oszvald Marikával beszélget majd, és természetesen a zene sem hiányozhat.

További hírek; fontos információk

2021-ben visszatér az ősz egyik legnagyobb balatoni gasztrorendezvénye, a siófoki Halfesztivál!
A gasztroélmények mellett koncertek, kalandos gyermekprogramok és minőségi kézműves termékek várnak a család minden tagjára!

Az, hogy megéri-e a pénzünket egy bármilyen típusú ingatlanba fektetni, sok tényezőtől függ. Mivel Siófok egy népszerű üdülőhely, így az adottságai alapján mindig vonzó lehet a befektetők számára. A

A vendéglátás és szabadidő ágazatban működő vállalkozások mellett a szálláshely-szolgáltatók és az utazásszervezők is mentesülnek január végéig a munkáltatói adóterhek megfizetése alól, de ezt igényelni kell.

Már Siófok város utcáit járva a Mikulás és segítője. Figyeljétek Ti is a fehér színű autókat, Integess a Mikulásnak felirattal.