Szolgáltatók

A siófoki Jókai park mellett található a Balaton legrégebbi szabadtéri színpada Kálmán Imre Szabadtéri Színpad, melyet a város szülöttéről, a nagyszerű operett zeneszerzőről neveztek el.

A Siófoki Szabadtéri Színpad építése 1949-ben kezdődött meg, a hajdani Dimitrov parkban, hiszen már akkoriban igen nagy volt az igény a nyári szabadtéri játékok műsoraira. A színpadot Varga Mátyás, Kossuth-díjas építész tervezte, és az egész igen alacsony költségvetésből épült fel. Örömmel fogadta mindenki, még maga Kálmán Imre is, aki a névadója lett az építménynek. Meg is hívták, hogy szülővárosa és a Balaton első szabadtéri színpadán vezényelje le az oly sikeres Csárdáskirálynő előadását, ám sajnos politikai, hidegháborús okok miatt a zeneszerző nem tudott ennek a kérésnek eleget tenni. Sajnálatos módon pár év múlva 1953-ban, Párizsban elhunyt.

A színpad a működése során többször is megújult, az egyik ilyen fontos időszak a 70-es években volt. Ekkor annyira népszerű volt, hogy a Magyar Televízió a Táncdalfesztivált is innen közvetítette, illetve innen indult útjára a Halló itt Balaton, amelyben olyan híres előadók kezdték pályájukat, mint: Koós János, Kovács Kati, Korda György, Hofi Géza.

A nyolcvanas években az Interpop fesztivál népszerűsítette a színpadot, melyen számos későbbi ismert énekes és zenekar szerepelt. Többek között: Zoltán Erika, Zámbó Jimmy, Napoleon Bulvard, Z’ZI Labor, Pa-dö-dö.

Az ezredfordulót követően a színpad állapota már nem felelt meg a kor igényeinek, teljes körű felújítása vált szükségessé.

A Siófoki Szabadtéri Színpad 2010-es teljes felújítása

2010 tavaszán meg is kezdődtek a szabadtéri felújítási munkálatai, mellyel lehetővé válik egy komoly technikai hátteret biztosító új európai szintű szabadtéri színpad kialakítása. A megújítás teljes egészében  júliusra készült el, amikor elsőként a Stefánia Fesztivál programjai kaptak színteret a megszépült modern színpadon.

Amire a felújítás után láthatunk, új technikai épületek és öltözők, új vizesblokk, nagyobb födémes színpadtér, modern hang- és fénytechnika, új design, amely nem csak a szemnek tetszetős, de a kényelmet is biztosítja. A színpad sokoldalú funkcionalitása biztosítja, hogy szinte mindenféle rendezvénynek kellemes és alkalmas környezet biztosítson, így a színházi és zenés előadások után, a mozi műsorok, a sportgálák és más színpadot igénylő rendezvények is helyet kaphatnak. A mozgáskorlátozottak is könnyedén látogathatják az új Kálmán Imre Szabadtéri Színpad rendezvényeit.

 

További szolgáltatók
06 70 385 0035
8611, Siófok-Kiliti repülőtér, Szekszárdi út
www.molnair.hu
info@molnair.hu
+36 30 939 6006 , +36 30 940 0484
Ma: 09:30 - 18:30
8600, Siófok, Verebesi utca 35.
http://bellapuszta.hu/
info@bellapuszta.hu