Hírek

Vadonatúj fesztivállal jelentkezik novemberben Siófok

Új rendezvénnyel készült az őszre a várossá avatásának 50. évfordulóját ünneplő Siófok: a Márton-naphoz kapcsolódó Libadalom november 16-18. között lesz libás finomságokkal, családi programokkal, koncertekkel. Az ingyenes rendezvényen fellép többek között a Beatrice és az Irie Maffia is.

A népszerű siófoki gasztro- és kulturális fesztiválok sorát gyarapítja 2018-tól a Libadalom is, amelyet hagyományteremtő szándékkal rendeznek meg november közepén a Balaton-part legnagyobb városában. A Márton-napi szokásokhoz kapcsolódva a háromnapos, ingyenes rendezvényen a libás ételeké és a boré lesz a főszerep a családi programok, illetve a minden korosztályt megszólító koncertek mellett.

November 16-án, a Libadalom első napján a Siófoki Férfi Dalkör indítja a műsort a Fő téren felállított színpadon. Őket a szintén helyi illetőségű, de könnyedebb műfajt képviselő Chameleon Zenekar követi. A pénteki nap sztárfellépője pedig Nagy Feró népszerű rockzenekara, a Beatrice lesz.

Szombaton délután a legkisebbeknek kedvezve a Kifli zenekar lép fel 16 órakor, akiket két siófoki együttes, a frissen alakult SFTY és a The FreakEnd követ. A nap fő attrakciója pedig egy különleges Cserháti Zsuzsa- és Máté Péter emlékkoncert lesz, amelyen Kocsis Tibor, Tabáni István és Kratelli Josephine idézi meg a legendás énekeseket.

A Libadalom utolsó napján, november 18-án szintén egy gyerekzenekar, az Iszkiri lép először színpadra. Ezután 17 órától a Voice-ban ismertté vált Weisz Viktor énekel, a popzenészt pedig a latin-amerikai dallamokat játszó Los Orangutanes követi 18 30-kor. A népes budapesti bandában több ismert hazai együttes zenészeit megtaláljuk, köztük az egyik legnépszerűbb hazai koncertzenekar, az Irie Maffia tagjait, akik a vasárnapi nap fő fellépőiként 20 órakor zárják a Libadalom programját a Fő téren.

A három napos fesztiválon a koncertek mellett családi programok és szintén a Márton-naphoz kapcsolódó gyermek ügyességi játékok is várják az érdeklődőket. A libás gasztronómiai élményről pedig a Fő térre kitelepült árusok mellett a Taste of Balaton elnevezésű gourmet sétány vendéglátósai és borászai gondoskodnak. A sétányon a Balaton-környéki gasztronómia legjava vonul fel: a Paletta, a Neked Főztem, a Déli Part BBQ és az Egy Csipet Nádas, a borászatok közül pedig az Ikon, a Konyári Pincészet és a Laposa Borbirtok képviselteti magát a Libadalmon.

További hírek; fontos információk

2021-ben visszatér az ősz egyik legnagyobb balatoni gasztrorendezvénye, a siófoki Halfesztivál!
A gasztroélmények mellett koncertek, kalandos gyermekprogramok és minőségi kézműves termékek várnak a család minden tagjára!

Az, hogy megéri-e a pénzünket egy bármilyen típusú ingatlanba fektetni, sok tényezőtől függ. Mivel Siófok egy népszerű üdülőhely, így az adottságai alapján mindig vonzó lehet a befektetők számára. A

A vendéglátás és szabadidő ágazatban működő vállalkozások mellett a szálláshely-szolgáltatók és az utazásszervezők is mentesülnek január végéig a munkáltatói adóterhek megfizetése alól, de ezt igényelni kell.

Már Siófok város utcáit járva a Mikulás és segítője. Figyeljétek Ti is a fehér színű autókat, Integess a Mikulásnak felirattal.