Hírek

Az Anna & the Barbies Siófok legnépszerűbb gasztrofesztiválján

Október 4-6. között rendezik meg a siófoki Halfesztivált főzőversenyekkel, vásárral, gyerekprogramokkal és ingyenes koncertekkel. A város legnépszerűbb gasztrofesztiválján fellép a Zorall, az Anna & the Barbies és Farkasházi Réka gyerekzenekara is.

Október 4-én, pénteken kezdődik a Halfesztivál, amely hagyományosan a hónap legfontosabb siófoki rendezvénye. A fesztivál három napja alatt a halételeké lesz a főszerep, de természetesen a gyerekprogramok és a koncertek sem maradhatnak el a gasztroélmények mellől. Pénteken egy különleges formáció érkezik Siófokra: a Bud Spencer & Terence Hill emlékzenekar, akik az ikonikus páros filmjeinek zenéit adják elő élőben, és most először lépnek fel a városban. Majd a népszerű magyar slágerek rockosított verzióját játszó Zorall zenekar ad koncertet.

Szombaton délelőtt rendezik meg a Civil Halpikniket és Főzőversenyt, ahol a siófoki egyesületek és civil szervezetek mérkőznek meg egymással halászlé és egyéb halétel kategóriában. Az elkészült ételeket a fesztivál látogatói is megkóstolhatják majd. A kora délutáni eredményhirdetés után az Aranyudvar mesezenekar játszik, majd tánc- és sportbemutatókat láthat a közönség. A nap fő fellépője Pásztor Anna és zenekara, az Anna & the Barbies lesz.

Vasárnap is lesz főzőverseny, ezúttal a fesztiválon résztvevő gasztrokereskedők mérik össze  tudásukat kreatív halételeket készítve. A díjak átadása után Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar játszik, majd két bulizenekar koncertje zárja a fesztivált: fellép a siófoki Chameleon együttes és a budapesti Midlife Crisis.

A Nyitott Balaton programsorozathoz kapcsolódóan Borkereső játék is lesz a fesztivál ideje alatt. Október 4-6. között, a rendezvény minden napján két borítékot rejtenek el Siófokon. Azok, akik rábukkannak a borítékokra, finom borokkal lehetnek gazdagabbak. A keresgéléshez segítséget a Hello Siófok Facebook-oldalon kaphatnak a játékosok.

Ha gasztroélményekről van szó, akkor is Siófokon kezdődik a Balaton!

További hírek; fontos információk

2021-ben visszatér az ősz egyik legnagyobb balatoni gasztrorendezvénye, a siófoki Halfesztivál!
A gasztroélmények mellett koncertek, kalandos gyermekprogramok és minőségi kézműves termékek várnak a család minden tagjára!

Az, hogy megéri-e a pénzünket egy bármilyen típusú ingatlanba fektetni, sok tényezőtől függ. Mivel Siófok egy népszerű üdülőhely, így az adottságai alapján mindig vonzó lehet a befektetők számára. A

A vendéglátás és szabadidő ágazatban működő vállalkozások mellett a szálláshely-szolgáltatók és az utazásszervezők is mentesülnek január végéig a munkáltatói adóterhek megfizetése alól, de ezt igényelni kell.

Már Siófok város utcáit járva a Mikulás és segítője. Figyeljétek Ti is a fehér színű autókat, Integess a Mikulásnak felirattal.