Hírek

Sörfőzdelátogatással egybekötött biciklitúra indul Siófokról

Gyönyörű kilátás a Balatonra, frissítő sörök és testmozgás – ezt a különleges élménycsomagot egyben lehet élvezni május 11-én, szombaton a Siófokról induló ingyenes, sörfőzdelátogatással egybekötött Sóstói Tekergő biciklitúrán.

2019 az aktív turizmus jegyében telik Siófokon - ennek keretében számos különleges sportélménnyel, köztük több kerékpáros programmal várja az érdeklődőket a város.

Május 11-én, szombaton 10 órakor indul a siófoki Víztoronytól a Sóstói Tekergő biciklitúra, amelynek keretében először a gyönyörű kilátást kínáló balatonvilágosi magaspartra tekernek át a résztvevők.  

A 27 km-es túra következő állomása a balatoni söröket, köztük a népszerű Charlie Firpót is készítő Hedon sörfőzde. A sörfőzdét nemcsak bejárhatják a résztvevők, hanem sörkóstolásra is lesz lehetőség. Ezután a Sóstói halastóhoz érkezik a csapat, ahol a Víztükör Étterem és BBQ Teraszon pihenhetnek meg, mielőtt közösen visszaindulnának Siófokra.

A túrát teljesítőknek egy kis ajándékkal is kedveskedik a szervező Siófoki Fürdőegylet-Turisztikai Egyesület. A körülbelül három és fél - négy órás programra május 9-éig lehet regisztrálni ezen a felületen: http://bit.ly/sóstóitekergő.

További hírek; fontos információk

A nyári melegnek már vége, de az ősz beköszöntével is számos különleges élményt tartogat a Balaton-part legnagyobb városa. A számos szórakoztató és kulturális program mellett Siófokon egyre több a gasztronómiai különlegesség is. Az októberi Halfesztivál és a novemberi Libadalom mellett új éttermek és kávézók is várják a látogatókat.

A minőség kötelez, s ezt tábla is garantálja! Tegnaptól a Dinasztia Cukrászda és a Bella Italia Étterem Siófokról, a Lavender Terasz Étterem Balatonvilágosról, a Platán Étterem Balatonföldvárról és a Vitorlás Étterem Balatonlelléről is büszkén viselheti a kiváló minőségű vendéglátást tanúsító védnöki táblát.

Új fejlesztést ünnepelhet a város a siófoki Rózsakert és a kikötő környezetében. A frekventált helyen lévő Rózsakertben hamarosan sokkal jobb körülmények fogadják majd az idelátogatókat.

A hónapban kétszer is hallhatja a siófoki közönség Falusi Mariannt. Szeptember 15-én a Pa-dö-dővel koncertezik a Sör és Csülök Fesztiválon, a hónap végén pedig a Jazzencia & Swingmánián lép fel a Sárik Péter Trióval. Falusi Mariann egyébként is szinte hazajár a városba és a déli partra, ami számára a világ közepe.

Új őszi gasztrofesztivállal jelentkezik a Balaton-part legnagyobb városa: szeptember 13-15. között rendezik meg az első Sör és Csülök Fesztivált a siófoki Fő téren. A háromnapos rendezvényen fellép az Abrakazabra és Heincz Gábor Biga, a Road és a Pa-dö-dő is, miközben különleges söröket és ételeket kóstolhatnak a résztvevők.