Hírek

Sörfőzdelátogatással egybekötött biciklitúra indul Siófokról

Gyönyörű kilátás a Balatonra, frissítő sörök és testmozgás – ezt a különleges élménycsomagot egyben lehet élvezni május 11-én, szombaton a Siófokról induló ingyenes, sörfőzdelátogatással egybekötött Sóstói Tekergő biciklitúrán.

2019 az aktív turizmus jegyében telik Siófokon - ennek keretében számos különleges sportélménnyel, köztük több kerékpáros programmal várja az érdeklődőket a város.

Május 11-én, szombaton 10 órakor indul a siófoki Víztoronytól a Sóstói Tekergő biciklitúra, amelynek keretében először a gyönyörű kilátást kínáló balatonvilágosi magaspartra tekernek át a résztvevők.  

A 27 km-es túra következő állomása a balatoni söröket, köztük a népszerű Charlie Firpót is készítő Hedon sörfőzde. A sörfőzdét nemcsak bejárhatják a résztvevők, hanem sörkóstolásra is lesz lehetőség. Ezután a Sóstói halastóhoz érkezik a csapat, ahol a Víztükör Étterem és BBQ Teraszon pihenhetnek meg, mielőtt közösen visszaindulnának Siófokra.

A túrát teljesítőknek egy kis ajándékkal is kedveskedik a szervező Siófoki Fürdőegylet-Turisztikai Egyesület. A körülbelül három és fél - négy órás programra május 9-éig lehet regisztrálni ezen a felületen: http://bit.ly/sóstóitekergő.

További hírek; fontos információk

A tavalyi együttműködés sikere után idén ismét saját sorozattal érkezik a budapesti Játékszín a siófoki SzínPartra. Júliusban és augusztusban összesen hat szombat estén át láthatja a siófoki közönség a Játékszín legnépszerűbb darabjait, például a Menopauzát és a Legénybúcsút olyan sztárokkal, mint Hernádi Judit, Bánsági Ildikó, Gálvölgyi János, Szulák Andrea, Kovács Patrícia, Dobó Kata, Nagy Sándor, Csonka András és Szente Vajk.

Aki járt már Siófokon, azon belül is Szabadifürdőn, biztosan találkozott a tradicionális ízeket felsorakoztató János Vendéglővel. A családias hangulat, a magyaros ételek, a környékbeli alapanyagok használata és az ott dolgozók hozzáállása teszi igazán különlegessé az atmoszférát, ami nem véletlenül késztet visszatérésre mindenkit, akinek valaha volt alkalma megállni ott egy ebédre.  Interjúnk során Kovács Jánossal, a János Vendéglő tulajdonosával beszélgettünk a vendéglátásról, a Balatonról és a sikerhez vezető útról.

Idén is megrendezésre kerül az "Az Év Fürdője 2019" szavazás, ahol a siófoki Galerius Élményfürdő és Wellness Központ-ra is lehet szavazni:

A Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) országos nyári kampányának célja, hogy a kisiskolások jobban megismerjék Magyarországot és annak nevezetességeit. A kampány segítségével a gyermekek tanulhatnak az ország látványosságairól és természeti kincseiről, emellett virtuálisan és személyesen is felfedezhetik Magyarország csodáit Kajla, a kíváncsi magyar vizslakölyök segítségével.

Várhatóan hatszáznál több hajó áll majd rajthoz a július közepén rajtoló 51. Kékszalag Nagydíjon a szervező Magyar Vitorlás Szövetség várakozása szerint. Európa legrégebbi és leghosszabb tókerülő versenye nemcsak a vitorlázás, hanem a Balaton ünnepe is, így hozzájárul a helyi turizmus fejlődéséhez, a sport, és ezen belül a vitorlázás népszerűsítéséhez.