Hírek

Király Viktorral indul a strandszezon Siófokon

Rengeteg kulturális, sport és szórakoztató program közül lehet válogatni májusban Siófokon: a gyereknapi rendezvények mellett a hónap legfontosabb eseménye a Strand Szezonnyitó lesz május 17-19. között, amelyet idén először rendez meg a város. Az ingyenes fesztiválon fellép Király Viktor, a Magna Cum Laude, illetve Marót Viki és zenekara is.

Idén először kap a siófoki Nagystrand megnyitása önálló rendezvényt. Május 17-19. között nagyszabású Strand Szezonnyitóval ünnepli a balatoni nyár kezdetét a város. Péntektől vasárnapig különböző játékok várják a kicsiket és nagyokat, illetve vásári árusok, kézművesek és gasztro kereskedők is kitelepülnek a Nagystrandra, esténként pedig neves fellépők gondoskodnak a hangulatról. Pénteken Király Viktor and The Dreamers, szombaton a Magna Cum Laude, vasárnap pedig Marót Viki és a Nova Kultúr Zenekar ad ingyenes koncertet a PLÁZS színpadán.

Sportprogramokból sem lesz hiány a hónapban. Május 18-án, szombaton, öt távon várja a bringás túrázókat a McDonald's BringaMánia Tour de Balaton, így a teljesítménytúrázók mellett a legkisebbek és a családok is bekapcsolódhatnak a bringázásba. Május 24-én rendezik meg a kajak-kenu sport népszerűsítésére a Sulisárkányok területi versenyét a Sió-csatornán, amelyen a környék általános és középiskoláinak csapatai szállnak vízre. A Kihívás Napján, május 29-én a Kálmán Imre Kulturális Központ idén is közös mozgásra hív mindenkit a Fő térre, a sztárvendég Schobert Norbi lesz. Most először a Siófoki Kajak- Kenu Egyesület is csatlakozik a programokhoz 24 órás evezéssel a Sió-csatornán.

Természetesen május utolsó hétvégéjén a gyereknapot is megünnepli a város, méghozzá egy Állati Jó Gyereknappal. Ismeretterjesztő játszóház, terápiás kutyabemutató, gyerekkoncertek és játszóház is szerepel az állatos témájú gyereknapi programok között május 25-én és 26-án. Vasárnap este pedig az Ezer Lámpás Éjszakája országos programsorozatához kapcsolódva fellép a Zaporozsec, Hevesi Tamás és Zenekara, valamint a New Level Empire is a Fő téren, illetve világító lufikat engednek a magasba, hogy Siófokon is felhívják a figyelmet az eltűnt gyerekekre.

További hírek; fontos információk

2021-ben visszatér az ősz egyik legnagyobb balatoni gasztrorendezvénye, a siófoki Halfesztivál!
A gasztroélmények mellett koncertek, kalandos gyermekprogramok és minőségi kézműves termékek várnak a család minden tagjára!

Az, hogy megéri-e a pénzünket egy bármilyen típusú ingatlanba fektetni, sok tényezőtől függ. Mivel Siófok egy népszerű üdülőhely, így az adottságai alapján mindig vonzó lehet a befektetők számára. A

A vendéglátás és szabadidő ágazatban működő vállalkozások mellett a szálláshely-szolgáltatók és az utazásszervezők is mentesülnek január végéig a munkáltatói adóterhek megfizetése alól, de ezt igényelni kell.

Már Siófok város utcáit járva a Mikulás és segítője. Figyeljétek Ti is a fehér színű autókat, Integess a Mikulásnak felirattal.